Πλήρως Αδιάβροχα

Με την εφαρμογή του κρυσταλλοποιητή 2 συστατικών
καθίστανται πλήρως αδιάβροχα

Επιφάνειες εφαρμογής

Εφαρμόζονται απευθείας πάνω
σε οποιοδήποτε υπόστρωμα

Μεγάλη ταχύτητα εφαρμογής

Μικρές απαιτήσεις
στη συντήρηση

αυξημένες αντοχές

σε εφελκυσμό – θλίψη και αντίσταση σε υγρούς λεκέδες

1
1

Πατητή Τσιμεντοκονία

Οι όροι σπατουλαριστή – πατητή τσιμεντοκονία είναι ταυτόσημοι και παραπέμπουν σε σύστημα τσιμεντοκονίας εφαρμοζόμενο με σπάτουλα και “άσκηση πίεσης”. Χαρακτηριστικό της πατητής τσιμεντοκονίας  είναι το μικρό πάχος των 2-3 χλστ .

150
Έργα
30000
Καλύψεις
6
Εγγύηση
2
Ανθεκτικότητα

Μεγάλοι Οίκοι του Εξωτερικού λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης στην τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας εξέλιξαν – βιομηχανοποίησαν τα υλικά με σκοπό την επίτευξη ενός πιο ενισχυμένου κονιάματος ( υλικού ) με αυξημένες αντοχές σε εφελκυσμό – θλίψη και αντίσταση σε υγρούς λεκέδες καθώς και τεράστια πρόσφυση σε οποιοδήποτε υπόστρωμα .

Τα έτοιμα κονιάματα της πατητής-σπατουλαριστής τσιμεντοκονίας αποτελούνται κυρίως από λευκό τσιμέντο Portland ( Α΄ ποιότητος ) , λεπτόκοκκα αδρανή , σκληρυντές και latex-ελαστικοποιητές.

Μικρό πάχος 2,2~2,5 χλστ
Εφαρμόζονται απευθείας πάνω σε οποιοδήποτε υπόστρωμα ( πλακάκι , λείο μπετόν , γυψοσανίδα – τσιμεντοσανίδα , ξύλο , μωσαϊκό , μάρμαρα , πορσελάνη , παλαιά τσιμεντοκονία,παλαιό βιομηχανικό δάπεδο,θερμομπετόν )
Ιδανική λύση για περιπτώσεις ανακαίνισης λόγω μικρού πάχους και άριστης πρόσφυσης με όλα τα υποστρώματα.
Μεγάλη ταχύτητα εφαρμογής : Για εφαρμογή έως 300μ2 απαιτούνται 8-10 ημέρες( *από έμπειρο – εξειδικευμένο συνεργείο ).
Δεν χρειάζονται αρμούς διαστολής ανεξαρτήτως του μεγέθους της εφαρμογής λόγω μεγάλης ελαστικότητας – tensile strength ( δεν χρειάζονται ενίσχυση με δίχτυ ).*
Μπορούν να εφαρμοστούν σε δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση.
Εφαρμόζονται σε ΔΑΠΕΔΑ-ΤΟΙΧΟ – ΕΠΙΠΛΑ – ΜΠΑΝΙΑ – / – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Με την εφαρμογή του κρυσταλλοποιητή 2 συστατικών καθίστανται πλήρως αδιάβροχα .Ο κρυσταλλοποιητής μπορεί να έχει ΜΑΤ- ΣΑΤΙΝΕ – ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ αποτέλεσμα.
Εφαρμογή σε Πισίνες
Ειδικές απαιτήσεις κατά την χρήση: Να μην ασκούνται συγκεντρωμένα φορτία ( σκάλα με μεταλλικά πόδια χωρίς προστατευτικά , χαρακιές από κατσαβίδι ..-αιχμηρά αντικείμενα.( απαιτήσεις ως προς την χρήση : αντίστοιχα με ενός ξύλινου δαπέδου )
Χαρακτηριστικά γήρανσης :Εν γένει τα συστήματα σπατουλαριστής τσιμεντοκονίας παρουσιάζουν οριακά μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές από ένα βιομηχανικό δάπεδο.Χαρακτηριστικό της φύσης – τεχνολογίας των υλικών είναι ότι « γερνάνε – παλαιώνουν όμορφα « δημιουργώντας ελαφριές χρωματικές διακυμάνσεις με την πάροδο των ετών προσδίδοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.
Διατίθενται σε όλους τους χρωματισμούς RAL – NCS.

Εγγύηση : 6 ΕΤΗ  * για την ανάπτυξη ρωγμών – τον αποχρωματισμό – την αποκόλληση

Δείτε τις εταιρείες αναλυτικά BCPHarmony-Beton

Συνοπτικός πίνακας εμπορευόμενων συστημάτων σπατουλαριστής τσιμεντοκονίας της εταιρείας Square design :

Beton Cire (σε δυο διαφορετικές ποιότητες σχετικώς με την τελική υφή – Harmony Beton Γαλλία)
Beton Lisse (αυτοεπιπεδούμενη τσιμεντοκονία – Harmony Beton Γαλλία)
Micro Cemento FINOBCP Ισπανία
Micro ConcreteBCP Ισπανία

Παρατηρήσεις

Το R&D τμήμα της εταιρείας square design έχει αναπτύξει το σύστημα Dynaflex ( Δυναμική Στοιβάδα ) το οποίο σε πάχος μόλις 1,2χλστ είναι ικανό να παραλάβει κινητικότητα υποστρώματος έως και 18N/mm2 εξασφαλίζοντας την μη ανάπτυξη τριχοειδών ρωγμών στην τελική επιφάνεια.

Η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί μία ιδιαίτερη τεχνική εργασία, παράδοση της οποίας χάνεται στο πέρασμα του χρόνου. Έχει κάνει μία δυναμική επανεμφάνιση στον κλάδο της ανακαίνισης, προσδίδοντας ιδιαίτερη κομψότητα, αισθητική και έτσι αποτελεί μια πρωτότυπη αρχιτεκτονική πρόταση. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι οικολογικό και έχει ως βάση φυσικούς λίθους ακόμη και ηφαιστειακά πετρώματα. Τα ηφαιστειακά πετρώματα εξάλλου έκαναν την πατητή τσιμεντοκονία διάσημη στα κυκλαδίτικα νησιά. Η χρήση της πατητής γίνεται σε πληθώρα επιφανειών και πολύ εύκολα, όπως είναι οι τοίχοι και τα δάπεδα, οι εσωτερικοί και οι εξωτερικούς χώροι, οι επαγγελματικοί και σαφώς και οι οικιακοί.

Επί παραδείγματι, η πατητή μπορεί να εφαρμοστεί σε παλιά δάπεδα, μωσαϊκά, μπάνια, πισίνες, πλακάκια, μάρμαρο, ντουζιέρες, πάγκους κουζίνας, πορσελάνες, τοίχους, χτιστές σκάλες, νεροχύτες, γυψοσανίδες, τζάκια, αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο του επαγγελματικού ή οικιακού σας χώρου που εσείς θέλετε να ανακαινίσετε. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που έχει η πατητη τσιμεντοκονια είναι το μικρό πάχος στρώσης. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί μία πολύ σημαντική επιλογή για μια ανακαίνιση, διότι μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε υλικό τοίχου η δαπέδου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι προστίθενται ειδικά βερνίκια στο τέλος της εργασίας, τα οποία παρέχουν αδιαβροχοποίηση και προστασία στα χτυπήματα και τους λεκέδες. Με αυτό τον τρόπο στην πατητή τσιμεντοκονία διατηρείται η φυσική όψη αναλλοίωτη και το παραπάνω πλεονέκτημα καθιστά την πατητή τσιμεντοκονία ανθεκτική στην φθορά και στον χρόνο, ενώ η ελαστικότητα που διαθέτει είναι συμβατή με κάθε ενδοδαπέδια θέρμανση. Αυτό, επίσης, σημαίνει και υψηλή απορρόφηση των διαστολών και συστολών που προκαλούνται από τις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες και τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Επιπροσθέτως αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς να υπάρχουν αρμοί.

Στην πατητή τσιμεντοκονία υπάρχει πληθώρα επιλογών ανάλογα με την αισθητική που θέλετε να προσδώσετε στον επαγγελματικό σας χώρο ή στην οικία σας. Η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί τελευταία τάση στις ανακαινίσεις και μία πολύ καλή επιλογή όσον αφορά την επένδυση δαπέδου ή άλλων επιφανειών.

Το αποτέλεσμα της πατητής είναι ένα έργο αξιόπιστο και με ανθεκτικότητα. Διατίθεται σε διάφορες τεχνοτροπίες και μεθόδους, οι οποίες εναρμονίζονται με τα διεθνή αρχιτεκτονικά πρότυπα. Αυτό το οικολογικό και φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται έχει ως βάση το μικροτσιμέντο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφοροποίηση από τα βιομηχανικά δάπεδα και τις παραδοσιακές τσιμεντοκονίες, των οποίων η όψη μπορεί να είναι παρόμοια αλλά δεν συμπεριλαμβάνει τα πλεονεκτήματα του μικροτσιμέντου όπως είναι η υψηλή ελαστικότητα.

Εφαρμόζεται επίσης σε πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, έχει δημιουργήσει σημαντικά αισθητικά αποτελέσματα και έτσι έχει μειώσει το κόστος ανακαίνισης μεγάλων χωρών όπως είναι ένα ξενοδοχείο. Λόγω της ελληνικότητας του προϊόντος ακόμα και τα ξενοδοχεία το εξωτερικού επιλέγουν εξειδικευμένα συνεργεία της χώρας μας για να ολοκληρώσουν τις ανακαινίσεις τους. Βέβαια, αυτό το γεγονός δεν συνεπάγεται ότι όλα τα συνεργεία μπορούν να αναλάβουν την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας.

Η εφαρμογή της απαιτεί υψηλές τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις, εμπειρία, διότι ποικίλουν οι δυνατές τεχνοτροπίες με αποτέλεσμα το σφάλμα σε ένα έργο να συμβεί πολύ εύκολα. Η εμπειρία και η γνώση του συνεργείου είναι απαραίτητη, γι’ αυτό και εμείς σας παρέχουμε όλα τα τεχνικά μέσα και τους κατάλληλους ανθρώπους που χρειάζονται για να επιτευχθεί ένα σημαντικό έργο. Η σπατουλαριστή-πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα προϊόν πιο οικονομικό από άλλα ομοιογενή προϊόντα, διότι προέρχεται από φυσικά υλικά ενώ ταυτόχρονα δεν προστίθενται χημικές βιομηχανικές ουσίες.